Kundalini Yoga is de yoga van het bewustzijn.

 

Bewustzijn is de actieve interactie van jou als een persoonlijke indentiteit met jou als de oneindige staat van zijn. Ook relationeel naar de buitenwereld.
Kundalini Yoga is de technologie om kundalini energie wakker te maken. Die slapende energie van bewustzijn zit in jou. Deze zit geworteld in het eerste chakra (Muladhara). De energie wordt opgewekt en creëert het belangrijkste: de ervaring, die gaat gelijk naar je hart. Geen woorden kunnen die ervaring vervangen.

Prana is de levens energie, die door de chakra’s stroomt. Ze geeft kracht en door blokkades te verheffen; komt er een natuurlijke flow van energie door de chakra’s stromen. Kundalini Yoga helpt bij het verheffen van deze energie en het vrij maken van de blokkades in de chakra’s. De chakra’s hebben effect op ons emotioneel, mentaal fysiek en spiritueel zijn. Het belangrijkste in deze vorm van yoga is dat er wordt gewerkt aan de rug en de neutrale geest. In je rug zit het zenuwstelsel – werken aan je zenuwstelsel is werken aan aan jezelf. Een gezonde rug is een gezond(er) leven. Hoe sterk is jou ruggengraat?

De lessen brengen je naar binnen, echt binnen in – je kern. In de les houdt je bijna heel de les je ogen dicht. Je keert naar binnen, daar krijg je je overtuigingen voor je te zien die je geest kent. Je leert de balans te vinden tussen loslaten, jezelf manifesteren in je neutrale geest en sterke houding. Vanuit de neutrale geest, vind je vanuit je waarheid antwoorden.

Voor meer informatie, neem contact op met Yvonne info@pranatempel.com / 06-25343497

Tijdens een les van deze dynamische vorm van yoga wordt een serie houdingen ‘Kriya’ gevolgd. Een Kriya is een omvat alle elementen van yoga: posities, ademhaling (technieken) en chanten die samenwerken tot een specifieke uitkomst. Het beoefenen van een kriya initieert een reeks fysieke en mentale veranderingen die tegelijkertijd het lichaam, hoofd en geest beïnvloeden. Een aantal bijvoorbeelden van Kriya’s op die specifieke uitkomsten: ondersteunen organen, chakra balans, balans autonome zenuwstelsel, flexibiliteit wervelkolom, activeren levensenergie, mentale helderheid, basis series voor de rug, doorstroming hartchakra (anahata) of derde chakra (manipura).

 

De lessen zijn op:
In augustus zijn er alleen lessen op vrijdag in de Groene Ster
Heb je een social deal actie gekocht, mag je deze zowel binnen als buiten besteden. De lessen zullen binnen weer zijn vanaf 14 en 17 september (Noordvliet 145).

Dinsdag 09:00 – 10:30 in studio 145
vrijdag 10:15 – 11:45 in studio 145

 

Details: Kundalini Yoga volg je wekelijks. Maar je bent ook welkom om eens een losse les (of meerdere) aan te sluiten.
Na de les staat er een kopje thee voor je klaar die we samen drinken.

 

– Losse les €15
– Tien keer strippenkaart €145
– Flexibel 2 keer per maand €28 per maand

 

Kundalini Yoga volgen zorgt dat jij minder geleefd wordt door stress, balans kan creëren in de levensenergie, bewust kiest voor ontspanning en plezier krijgt in wat je doet. De voordelen: het bouwt kracht op, verlaagt de bloeddruk en hartslag, versterkt je rug, verbetert je humeur, verbetert je geheugen en focus, stimuleert de stofwisseling en spijsvertering.

 

Kundalini Yoga Leeuwarden

Kundalini Yoga Leeuwarden