Hatha Yoga Prana Tempel

Locatie

Prana Tempel
Categorie

Datum

sep 05 2018 - dec 20 2018

Tijd

start ook om 19:00u
19:45 - 20:45

Hatha Yoga

Verbinding maken tussen lichaam, geest en ziel. Heel kort gezegd is dat waar yoga voor staat. De ziel kunnen we soms maar moeilijk bevatten, daarom vervangt Mika dat begrip graag door stilte. Want in contact zijn met de stilte, is in contact zijn met de zuiverste vorm van jezelf.

Hatha Yoga
Hatha is een Sanskriet woord, samengesteld uit ha – en tha.
Ha = zon
Tha = maan
Twee tegenovergestelde principes: de zon geeft licht, de maan ontvangt dat licht. Het brengen van evenwicht tussen beide principes ~ geven en ontvangen, donker en licht ~ is wat deze vorm van yoga brengt.

Meditatie
Kom je bij Mika op de mat, dan duiken we eerst de stilte in.
Lees: een mooi proces voor jezelf. Contact maken met de stilte (en wie weet, is het bij jou wel heel druk eerst…) Het gaat om verbinding maken met je lichaam, met je adem, met jouw staat van zijn, wat die staat ook is.

Adem
Daar hoef je geen moeite voor te doen. De adem is er, daar mag je op vertrouwen. Door je aandacht te richten op de adem, creëer je ruimte. Ruimte waarin gedachten mogelijk verdwijnen, pijntjes of andere dingen die je onbewust bezighouden.

Asana’s (oftewel: yogastandjes!)
We doen een aantal houdingen (maximaal vijf). Dus ja: laaaangzaaaaaammmm is het credo. Eerst zorgen voor ontspanning, stilte. Dan pas een houding ingaan. Mika begeleidt je daarin. Het is aan jou om de grenzen van je eigen lichaam te respecteren.

Ontspanning
Plat op je mat! We eindigen altijd met een ontspanning, Mika begeleid je daarin, jij ligt op je mat en maakt contact met je lichaam, je adem en de stilte. Als we een lekker uurtje hebben gehad, dan is je geest op dit moment ‘in ruste’. Je komt vanzelf weer in het land der levenden. Waarschijnlijk omdat Mika heel zacht een liedje voor je zingt.

Hier kom je echt tot rust

Erbij zijn? Mail of bel Mika

Info: davinckie@dittist.nl
Kosten:
losse sessie € 12,50 | 10 ritten kaart €100 + €5 korting Yoga & Muziek – avonden.
Aanmelden: koop hier alvast je les | 06 20 17 47 30 |
Lessen starten ook om 19:00u