Pilates Leeuwarden
Marian Ypma

Organisator

Marian Ypma

Locatie

Prana Tempel
Categorie

Next Occurrence

Datum

mrt 11 2021

Tijd

10:30 - 11:30

Kosten

€ 15 / € 137,50

Pilates

Pilates is een training voor lichaam en geest, ontwikkeld in het begin van de vorige eeuw door Joseph Pilates (1880-1967).

De Pilatesoefeningen worden uitgevoerd op een mat. De kracht van Pilates zit vooral in de eenvoud en combinaties van bewegingen. De bewegingen worden volgens de Pilatesprincipes beheerst en nauwkeurig uitgevoerd. Vanuit een goede lichaamshouding worden alle spiergroepen geactiveerd, spieren worden langer en sterker. Dit vereist concentratie en een optimale ademhaling.

Regelmatige beoefening van Pilates heeft veel voordelen: ALLE spieren worden geactiveerd, dus ook de diepere stabilisatiespieren. Dit zijn de spieren van onderrug, onderbuik, bekkenbodem en middenrif. Deze spieren vormen het spierkorset van het lichaam, het zgn “powerhouse”  (ook wel “core” of “kernspieren” genoemd). Je verkrijgt daardoor een betere lichaamshouding, meer kracht, stabiliteit en balans. Buik- en rugspieren worden sterker, je hebt meer controle over je eigen lichaam. Ook is Pilates een goede ondersteuning om af te vallen. De spiermassa wordt groter waardoor de verbranding versnelt en meer vet wordt verbrand.

Info: bij vragen/aanmelden over de Pilates les, mail of bel Marian info@studiofitaal.nl | 06 420 122 03
Details: in deze les kan je wekelijks instromen.
Kosten: losse les € 15 | 10 ritten kaart €137,50.
Docent: Marian Ypma / Pilates, Yin Yoga, SUPYoga, Vinyasa & Stoelmassage.