Selecteer een pagina
F&F - Inner Way - T'ai Chi

T’ai Chi (5 weekse kennismaking cursus)

Vanaf 13 maart organiseert Sportclub F en F in Leeuwarden op dinsdagavond in de Prana Tempel vijf kennismakingslessen T’ai Chi. De vijf lessen beginnen om 19.30 uur en duren steeds 60 minuten. De lessen vinden plaats op 13, 20, 27 maart en 3 en 10 april.
T’ai Chi is een Chinese bewegingsleer die goed is voor lijf en leden. Wie naar een T’ai Chi beoefenaar kijkt, ziet deze langzame, vloeiende afgeronde bewegingen maken. Het lijkt een beetje op ‘zwemmen in de lucht’ of langzame gymnastiek. Maar de betekenis gaat veel verder dan gymnastiek. T’ai Chi heeft een belangrijke innerlijke werking op zowel lichaam als geest. In de oefeningen ligt de nadruk op het herstel van éénwording van lichaam en geest.
T’ai Chi is daarom meer een bewegingskunst. De Chinezen zeggen dat wie T’ai Chi op de juiste manier en regelmatig twee keer per dag gedurende een langere periode beoefent, ‘de soepelheid van een kind, de gezondheid van een houthakker en de gemoedsrust van een wijsgeer’ zal bereiken. En dat door middel van een oefening die overal, zonder extra hulpmiddelen en met weinig ruimte uit te voeren is. Om aan de vijf lessen te kunnen deelnemen is vooraf aanmelden noodzakelijk en kan tot 1 maart a.s.

Vragen: info@sportclubfenf.nl
Aanmelden: info@sportclubfenf.nl (aanmeldings formulier) 0515 432030 of info@pranatempel.com
Docent: Mariette Bekker

Datum

mrt 20 2018

Tijd

07:30 PM - 08:30 PM
Prana Tempel

Locatie

Prana Tempel

Next Occurrence