Yoga nidra

…is een krachtige techniek, waarin je leert je bewust te ontspannen. In yoga nidra wordt slaap niet als ontspanning beschouwd.
Mensen voelen dat zij zich ontspannen wanneer zij neervallen in een luie stoel met een kop koffie, een boek of de krant, de telefoon of televisie aanzetten. Dit is nooit voldoende voor de definitie van ontspanning. Werkelijke ontspanning is een ervaring die dit alles verre te boven gaat. Voor absolute ontspanning moet je bewust blijven. Dat is yoga nidra, dynamische slaap. “Yoga” betekent eenheid en één puntige aandacht en nidra betekend slaap.

Zolang je niet helemaal vrij bent van emotionele, fysieke en mentale spanningen ben je nooit helemaal ontspannen, de meeste mensen dragen dus onbewust spanning mee.
Hierdoor kan het zijn dat we tijdens slaap écht diep slapen, al lijkt dat soms wel de ervaring en worden we on-uitgerust wakker. Klachten ontstaan, oververmoeid, neerslachtig, wat door gaat in fysieke klachten. Omdat het lichaam en geest gewoon simpelweg ‘te vol’ zit.

Stel je voor, liggend op een mat en kussens. Tijdens yoga nidra lijk je te slapen, maar het bewustzijn functioneert op een dieper niveau van gewaarzijn. In deze grenstoestand van waken en slapen komt spontaan contact met de onderbewuste en onbewuste dimensie tot stand. In de sessie wordt ontspanningstoestand bereikt door je naar binnen te keren, weg van de uiterlijke ervaringen.

Details: Yoga nidra en klankreis is op dinsdag en zaterdag avond. 19:15u binnenkomst, 19:30u beginnen. De avond duurt tot 21:30u \\ investering in jezelf €23

Eerstvolgende datums:
Zondag 6 september // Zaterdag 3 oktober

Maandag 7 september // 21 september // 5 oktober //
2 november // 16 november // 30 november //
14 december // 28 december

Het lijkt me heel bijzonder jou te mogen helpen bij bewust ontspannen, mijn persoonlijke ervaring is zo positief!

Yoga nidra wordt begeleidt met de Chinese Fen-Gong, Zonnegong.
De gong is gedreven uit dunne platen metaal en licht gewelfd. Daardoor kunnen trillingen zich gemakkelijk uitbreiden.
De geluidsgolven van de gong ontmoeten jouw hersengolven in het zogenaamde théta niveau, het niveau van diepe meditatie.
Théta is de ideale bewustzijn staat voor bepaalde soorten zelfprogrammering, versneld leren en zelfgenezing.
Laat dit nou ook het niveau zijn waarin je verkeert in de yoga nidra sessie.

Omdat je tijdens deze sessie in een toenemende ontspanning ligt, nemen de activiteiten van het immuunsysteem de kans om het lichaam te versnelt te herstellen vanwege de trilling die de cellen aanraakt.
De gong vibreert sterk wanneer deze krachtig wordt aangeslagen. Het is een begeleiding die soms met de adem mee kan zakken in de diepste kern van het lichaam. Vooral als je voor het eerst bent met de gong, geef het even aan. We kunnen samen kijken naar het het specifieke bedje in de ruimte die wellicht kan helpen bij je wensen (dicht bij of iets verder van de gong).

De kristallen klankschaal wordt ook gebruikt tijdens de sessie. Deze schaal is gemaakt van pure samengeperst kwartszand en verhit tot ongeveer 4000 graden Celsius ineen centrifugerende mal. Dan wordt de klankschaal geslepen op een bepaalde toonhoogte. De toonhoogte die de tijdens yoga nidra gebruiken is toon F, die resoneert met het hartchakra.

De combinatie van de twee prachtige instrumenten vullen de ruimte, waarin jij ligt, ontvankelijk voor ontspanning.
klik op de datum voor meer informatie of je aan te melden voor een heerlijke yoga nidra klankreis.

Positieve ervaringen van deelnemers lees je hier onder:

Reviews Yoga Nidra

De zin: ik kan ontspannen leven speelt steeds door mn hoofd. Een bevrijdende gedachte!
 Ik heb een mooi en voor mezelf al meerdere dingen gedaan vandaag…

Dank voor sessie gister. Op afstand in andere dimensie gekomen.

Dank voor deze liefdevolle en ontspannen yoga nidra sessie.
Ik voel me open en liefdevol. De sessie heeft me geholpen om even stil te staan en helemaal tijd voor mijzelf te nemen. Ik heb er van genoten en ben nog steeds aan het nagenieten.

Het was een intense sessie. Voorbereiding was al erg prettig om even tijd voor mezelf te nemen. Ontspanning en in contact met mijn lijf en hart zijn best wel items voor mij.
De sessie was erg fijn. Moeilijk om het in 1 zin te omschrijven
Het moment waarop ik zat n en met het hand op het hart naar jou luisterde. Kwam ik in contact. En liepen de tranen. De meditatie aan het einde toen ik lag heb ik half bewust meegemaakt. Ik balanceerde inderdaad op het randje waken van en slapen.

Om dit thuis te kunnen doen was heel fijn (al gaat voorkeur uit naar sfeer in prana tempel) ik had niet verwacht dat ik nog zo ontspannen zou zijn. De oefeningen waren ook erg fijn om te doen. Voel me mede hierdoor lekkerder in mijn vel en gebalanceerd.