Kundalini Yoga Leeuwarden
Yvonne

Organisator

Yvonne
Email
info@pranatempel.com
Website
https://www.pranatempel.com

Locatie

Prana Tempel
Categorie

Datum

apr 01 2022

Tijd

10:30 - 12:00

Kosten

€ 15 / €175

Kundalini Yoga | vrijdag 10:15 (om de vrijdag)

Kundalini Yoga geeft energie, het maakt jezelf bewust van je eigen handelingen, gewoontes en verlangens. Het geeft vertrouwen en brengt een neutrale mindset.

Kundalini Yoga is een yoga voor ieder mens, die te maken krijgt met de dagelijkse uitdagingen en stress door het behouden van banen, het groot brengen van gezinnen en ondernemen. Het is een weg voor iedereen die de vaardigheden wil hebben om met succes om te gaan met de uitdagingen van onze tijd

Prana kent nog wel 10 energievormen, waarvan Apana samen met Prana in Kundalini Yoga de belangrijkste is. Apana begint in de wortel (stuitchakra), actief in het bekken en de onderbuik. Op subtiel niveau elimineert Apana niet alleen lichamelijke afvalstoffen maar alles dat onwenselijk is, het ondersteunt het immuunsysteem en bevrijd je hele wezen van destructieve neigingen. Daarom is Kundalini Yoga erg handig om ongezonde patronen te doorbreken. Prana daartegen over is de activerende energie, de levensenergie die het orgaansysteem, hormoonsysteem en je immuunsysteem boost. Door het vele verschillende ademen, gebruik van roterende oefeningen, flex-oefeningen, stretch, dynamische bewegingen, kracht en meditatie combineert het een activatie van de Prana energie in het lichaam. Voordeel van Kundalini Yoga dat door het combineren van ademen met de oefeningen er al gauw een meditatieve staat ervaren worden. Deze staat zal tussen oefeningen door en tijdens de ontspanning geïntegreerd worden in de body-mind connectie.

Voordelen van voldoende Apana in het lichaam:
Dan is het lichaam sterker om te eliminatie van gifstoffen aan te pakken. Het geeft je ook de mogelijkheid om te weten wat je kan behouden en wat je moet loslaten. Een sterke Apana-stroom zorgt voor een gevoel van veiligheid en het vermogen om één stap voor stap te gaan.

Voordelen van voldoende Prana in het lichaam:
Dan ben je klaar voor het leven, ben je opgeladen met energie, is je ademhaling open en is je geest gericht op een gevoel van positiviteit.

Wanneer Prana en Apana beide versterkt zijn, mixen de polariserende energie-types met elkaar, samenkomend rond de navel door het aanspannen van een van mulbandh. Dit opent de deur voor de stroming van Kundalini flow in het lichaam, de energie van bewustzijn.

Tijdens de lessen maken we kennis maken met aantal termen: Kriya, Pranayama, Mantra, Asana’s, Mudra’s en Bhanda’s. Dit zijn onder andere yoga houdingen, ademhaling technieken, klanken en energiesloten die samen komen in een serie houdingen. Kundalini yoga is dé wetenschap voor het ontstaan en accepteren van verandering. Het verbetert de mens zijn in kracht, emotionele balans, bewustzijn, intuïtie, relatie(s), creativiteit, elimineert negatieve gewoontes en versterkt het hart.

Omdat er een veel technieken samen gebracht zijn, is elke les anders. De focus van een Kriya richt zich op een specifieke uitkomst en zal helder worden tijdens de les. De les is voor iedereen toegankelijk, (mocht je zwanger zijn is Kundalini Yoga mogelijk, waarbij een aantal houdingen afgeraden worden, maar zeker meer dan welkom)!

Info: info@pranatempel.com | 06 25343497
Kosten:

info@pranatempel.com | 06 25343497
12 lessen serie vanaf 21 januari tot en met 24 juni kan je in delen betalen. Investering tot en met de zomer: €175
Als je liever losse lessen mee doet zijn de kosten €15 per les (registreer hier onder door je losse kaart aan te schaffen).

Annuleren
kan tot 1 uur van te voren (09:15u) via mail of telefoon. meldt je na 09:15u af dan ontvang je les tegoed.

Neem telefonisch contact op