Locatie

Prana Tempel
Categorie

Datum

aug 09 2019

Tijd

19:15 - 21:15

Yoga Nidra en Gong Bad

Yoga Nidra ✩
Yoga betekent – verbinding en Nidra betekent – slaap.

Tijdens Nidra, lijkt het alsof je slaapt maar je bewustzijn is nog bezig op een dieper niveau. Je balanceert op het lijntje tussen wakker zijn en slapen. Het is er om te leren tot een diepe ontspanning te komen.
Ontspannen is niet heel simpel zoals gewoon achter over leunen met je ogen dicht, of je bent moe je gaat naar bed en denkt dat dat ontspannen is.. echt ontspannen ligt iets dieper.

Zolang je niet helemaal vrij bent van emotionele, fysieke en mentale spanningen ben je nooit helemaal ontspannen, de meeste mensen dragen dus onbewust spanning mee.
Daarom komt het ook voor dat precies op het moment dat je naar bed gaat je nog gedachten hebt. Dit komt omdat je brein dan geen afleidingen (van tv, smartphone, gesprekken e.d.) heeft én omdat we niet goed kunnen schakelen tussen inspanning en ontspanning. Hierdoor kan het zijn dat we tijdens slaap niet volledig tot ontspanning komen en we wellicht on-uitgerust wakker worden.

Om echt diep tot ontspanning te komen is er een deel van jou wat bij je bewustzijn moet blijven, de techniek van Yoga Nidra is hier op gefocust. Je komt hierdoor niet alleen tot een volledige ontspanning maar je zult ook ontvankelijker worden. Wanneer je bewustzijn en je aandacht naar buiten zijn gekeerd is je bewustzijn veel minder ontvankelijk.
Er komen zoveel stromen informatie binnen via de zintuigen, dat die informatie minder goed verwerkt kan worden. Hoe meer informatie je tegelijk binnen krijgt, hoe minder goed dit tot je door dringt en hoe minder effect het heeft.

Stel je voor, je bewustzijn is naar binnen gekeerd, en je bent ook niet aan het slapen.. zijn er veel meer prikkels die het brein kan verwerken. De informatie die je op dat moment binnen krijgt zal op een veel dieper niveau verwerkt. En dit is daarom een hele vruchtbare staat. Tijdens de Yoga Nidra kun je dus niet alleen tot een diepe ontspanning komen, maar je kunt ook je eigen denkpatronen en gewoontes van binnenuit herstructureren.
Of anders gezegd, je kunt jezelf nieuwe dingen aanleren.
Het heeft dus de mogelijkheid om tot de diepere lagen van jou brein te werken en daarom is het een waardevolle en krachtige techniek.

Gong ✩
De Zonnen- Gong wordt bespeeld wanneer jij in rustige en bewuste staat bevindt. Dit kan bereikt worden door op de adem te letten, wanneer je bewust op de ademhaling let, hoe diep die ook wil gaan, laat het gebeuren. Ook mag je verwisselen van positie, doe wat goed voelt voor jou.

Wanneer je de ademhaling telt, of je ademt naar een specifiek punt van je lichaam, dit wakkert de stroming van Prana aan. Oude emoties en angsten kunnen los gelaten worden.

Geluidsgolven van de Gong ontmoeten jouw hersengolven in het zogenaamde thèta niveau, het niveau van diepe meditatie.
Thèta is de ideale bewustzijn staat voor bepaalde soorten zelfprogrammering, versneld leren en zelfgenezing.
De zonnen Gong is de ‘Zonnen’-Gong omdat in deze klank dezelfde trillingen zit als de zon.

Omdat je tijdens deze sessie in een toenemende ontspanning ligt, nemen de activiteiten van het immuunsysteem de kans om het lichaam te versnelt te herstellen vanwege de trilling die de cellen aanraakt.

Details ✩
19:15 Binnenloop
19:30 Start uitleg Nidra & Gong
19:40 Gong bad, Yoga Nidra
21:00 Na liggen/mediteren, thee moment

Kosten: €20
Aanmelden: via een mailtje naar info@pranatempel.com en je ticket kopen via de site

Tips: plan na deze workshop geen andere activiteiten en probeer geen elektronische apparaten te gebruiken, maar kies voor een avond in de rust.

Neem telefonisch contact op